Folkhälsomyndigheten har gått ut med nya restriktioner från 12/1 som gäller också för kyrkorna och våra gudstjänster. Vi har under hela pandemin försökt följa de regler och rekommendationer som gällt för allmänna sammankomster, och det gör vi även denna gång. På så sätt skapar vi en trygg miljö där vi tillsammans gör allt för att undvika att smitta andra eller att själva bli sjuka. För kommande söndagar gäller följande:

Sönd kl 10.00 Gudstjänst öppen för alla
Denna gudstjänst är öppen för upp till 50 deltagare. Du/ditt sällskap kommer aviseras en plats av gudstjänstvärd så att lämpliga avstånd hålls. Om vi blir fler än 50 kommer du som anländer sent få en plats i församlingsvåningen där du kan delta via direktsändning av gudstjänsten.

Sönd kl 12.00 Gudstjänst för dig med vaccinationsbevis
Du som är över 18 år behöver visa vaccinationsbevis. Du/ditt sällskap kommer aviseras en plats av gudstjänstvärd så att lämpliga avstånd hålls. Om du inte har skaffat vaccinationsbevis eller inte är vaccinerad så erbjuds du plats i församlingsvåningen där du kan delta via direktsändning av gudstjänsten.

Delvis med anledning av detta nya upplägg kommer vi också att pausa serveringen kl. 11. Alltså, inget kyrkkaffe de närmaste söndagarna.

Dessa regler gäller tills vidare och ger oss möjlighet att på ett mer tryggt och säkert sätt samla så många som möjligt under rådande restriktioner. Om du av en eller annan anledning inte har möjlighet att komma till Korskyrkan så sänds varje söndagsgudstjänst kl. 10 direkt eller för efterhandsvisning via vår youtube-kanal.

Har du frågor inför besöket i Korskyrkan kan du alltid maila info@korskyrkanuppsala.se eller ringa 0706-314190.