Alpha-kurs

Funderar du på om Gud existerar eller meningen med livet? Eller är du kanske nyfiken på att utforska kristen tro? Alpha-kursen är det perfekta forumet för att samtala om livet och Gud! Vem som helst kan gå en Alpha-kurs, men den vänder speciellt till dig som är nyfiken på och vill utforska den kristna tron, eller är osäker på vad du egentligen tror på.

Nästa kurs startar den 5 oktober 2021.

Tid

Alpha-kursen går på tisdagar under två månader, varje termin, kl 18:30-20:30 (på plats) och 19-20:30 (digitalt).

Plats

Kursen går både att delta i på plats, i Korskyrkans lokaler varje tisdag, alternativt på digitalt vis då kursen hålls via Zoom. Det finns alltså två alternativ så att du kan välja det som passar dig bäst.

Upplägg

Alpha är en grundkurs i kristen tro där du som inte är van vid kyrkan får komma precis som du är och ställa dina frågor om livet och den kristna tron. Varje kväll inleds med ett kort föredrag följt av en diskussion i mindre grupper. Teman kan vara: ”Varför ska jag tro?” ”Vem är Jesus?” & ”Varför tillåter Gud ondska?”. Om du går kursen på plats i kyrkan inleds varje tillfälle med en måltid innan föredraget.

Kostnad

Kursen kostar inget när vi möts digitalt men har ett självkostnadspris för maten som serveras om man väljer att gå kursen på plats i kyrkan (ca 400kr). Är dock kostnaden ett problem men du är ändå sugen att gå på plats så löser vi det.

Anmälan

Ring Anders Blåberg på tel 0706-314190 eller maila till alpha@korskyrkanuppsala.se, hit går det också bra att vända sig med frågor.
Varmt, varmt välkommen! Vi ser fram emot att träffa dig!