Alpha-kurs

Funderar du på om Gud existerar eller meningen med livet? Eller är du kanske nyfiken på att utforska kristen tro? Alpha-kursen är det perfekta forumet för att samtala om livet och Gud! Vem som helst kan gå en Alpha-kurs, men den vänder speciellt till dig som är nyfiken på och vill utforska den kristna tron, eller är osäker på vad du egentligen tror på.

Nästa kurs startar den 9 februari 2021.

Alpha-kursen går på tisdagar under två månader, varje termin, kl 19-20:30.

Under våren 2021 börjar vi kursen digitalt via plattformen Zoom.

Upplägg

Alpha är en grundkurs i kristen tro där du som inte är van vid kyrkan får komma precis som du är och ställa dina frågor om livet och den kristna tron. Varje kväll inleds med ett kort föredrag följt av en diskussion i mindre grupper. Teman kan vara: ”Varför ska jag tro?” ”Vem är Jesus?” & ”Varför tillåter Gud ondska?”. I nuvarande läge planerar vi för att hålla kursen digitalt via plattformen Zoom, så oavsett var du bor har du möjlighet att delta.

Kursen kostar inget när vi möts digitalt.

I vanliga fall när vi möts i Korskyrkan börjar vi med en måltid och då är det självkostnadspris för maten.

Anmälan

Ring Anders Blåberg på tel 0706-314190 eller maila till alpha@korskyrkanuppsala.se
Varmt, varmt välkommen! Vi ser fram emot att träffa dig!