Barn

De senaste åren har församlingen haft en riktig babyboom! Ofta har vi förmånen att ha barnvälsignelse i Gudstjänst. Vi är många småbarnsfamiljer och barnvagnarna trängs ute på kyrktorget och det är fullt av liv och rörelse i kyrkan.

För oss vuxna är det jätteviktigt att ge det bästa vi har till våra barn – nämligen Jesus.

På söndagarna firar barnen Gudstjänst i sina olika grupper i Kompisklubben. I anslutning till gudstjänslokalen finns även ett lekrum för de mindre barnen.

Kompisklubben

Kompisklubben är för alla barn från 3 år och uppåt. Vi träffas på söndagar under gudstjänsttid.

Alla barn som vill vara med på Kompisklubben välkomnas innan gudstjänsten klockan 11.00 och får en namnlapp. Sedan är barnen med under en stund i gudstjänsten, till dess att sången Vi är kompisar spelas.

I Kompisklubben har vi tre olika åldersgrupper. Om ditt barn inte kan gå själv får du som förälder eller anhörig följa med på samlingen.

Vi sjunger, ber, tar del av Bibelns berättelser, pysslar och leker tillsammans, ibland i idrottshallen. Allt detta gör vi för att Jesus är vår kompis. Ja, han vill vara alla människors kompis. Gud vill hjälpa oss att leva med honom och varandra i hans kärlek. Vi samlar också in pengar till andra barn som behöver vår hjälp och uppmuntran.

Kompisklubben avslutas cirka kl. 12.15 med att barnen får äta varmkorv i serveringslokalen.

Lekrum

Lekrum finns att tillgå för de yngsta barnen på söndagar under gudstjänsttid. Lekrummet ligger i direkt anslutning till kyrksalen och där finns förutom massor av roliga leksaker, böcker och ritgrejer även högtalare så att det hörs vad som sägs och sjungs i gudstjänsten.

Daniel Lindqvist

Pastor med ansvar för barn och familj

E-post: daniel@korskyrkanuppsala.se